Utbyte & Retur

Vi vill att du ska vara nöjd med alla inköp du gör på originalsmycken.com.

För varor som köpts på originalsmycken.com, returneras och byten accepteras inom 30 dagar från leveransdatumet. Varorna måste vara i nytt oanvänd tillstånd. Alla avkastningar kräver det ursprungliga försäljningskvittot eller förpackningslistan, eller en kopia. Returer krediteras i den ursprungliga betalningsformen. Ringar återbetalas inte..

Tyvärr är skräddarsydda eller graverade föremål ej returbara. Om du märker ett fel eller fel i det föremål du mottog, vänligen kontakta oss så snart som möjligt. Dessa frågor kommer att hanteras från fall till fall.

Retur

Försäljningsartiklar måste returneras inom 7 dagar.

originalsmycken.com driver en snabb "inget krångel" returneringspolicy. om storleken inte är rätt eller färgen / stilen inte är som förväntat och att de artiklar som du returnerar är oönskade och återlämnas till oss i ett återförsäljbart skick inom 30 dagar ** av köp kan de returneras för utbyte eller återbetalning.

** Försäljningsvaror måste returneras inom 7 dagar efter mottagandet.

Utbyte på försäljning / Reklamvaror: Alla portokostnader för leverans av varor eller varor som mottagits som en del av en kampanj kommer att vara uppfyllda av dig.

Gärna prova armband och ringar på i några minuter för att se om de passar .... men snälla bär dem inte, silver och guld är mjuka metaller och är lätt repade.

Vi erbjuder en första utbyte gratis * (exklusive utbyte på reklam och försäljning objekt), ytterligare utbyten kommer att medföra portokostnader.

* En liten avgift kommer att tillämpas om du vill byta någon gåva med köp eller försäljning objekt.

Om du är osäker, vänligen maila oss med eventuella frågor och en av våra vänliga och hjälpsamma team kommer att vara glada att hjälpa dig. Kontortid är måndag-lördag 8.30-5.30.

Utbyten

Om du vill byta del eller hela din beställning täcker vi kostnaderna för första instans och lägger till en avgift vid den publicerade inspelade leveransgraden för eventuella efterföljande utbyten. originalsmycken.com publicera en storlekstabell PDF för att säkerställa rätt storlek på ringar och armband är beställd. Där det nya objektet är billigare återbetalar vi mellanskillnaden. Där det nya objektet är dyrare, kontakta för att ordna betalning eller kryssa i relevant ruta på avkastning formuläret.

Örhängen kan bytas ut eller återbetalas för online köp, eftersom vi kommer att leverera dessa i klara plastpåsar, förseglade med en manipulera säkerhetsetikett. Detta gör att du kan se objekt och fortfarande utnyttja våra fantastiska returer och byten politik. Vi kommer dock inte acceptera dessa objekt för retur eller utbyte i händelse av någon synlig åverkan på etiketten eller väskan, på grund av hygieniska skäl. Vi är glada att kunna erbjuda denna extra service till våra kunder och vi välkomnar alltid feedback på hur vi kan fortsätta att förbättra våra tjänster. Detta påverkar inte dina lagstadgade rättigheter.

 

GARANTI & REPARATIONER

 

Har min PANDORA smycken har en garanti / garanti?

PANDORA att reparera eller byta tillverkningsfel utan kostnad upp till 2 år från inköpsdatum för silver och guldsmycken. Behåll ditt kvitto eller vidarebefordra den till gåvan mottagare som det ursprungliga inköpsbevis är garantin. Om ett kvitto inte är tillgänglig ett kreditkort eller kontoutdrag räcker. Detta påverkar inte dina lagstadgade rättigheter.

Observera att delar av trä, läder, glas och snöre objekt har en garanti på ett år från inköpsdatum.

Om du bär en kamouflage charm eller charmen hos andra märken på ditt PANDORA armband kan det skada det unika gängsystemet och upphäva garantin.

Garantin erbjuds på PANDORA produkter påverkar inte dina lagliga rättigheter och har utöver dessa rättigheter.

Vad gör jag om mina pandora smycken går förlorade eller stulna?

Garantin ger dig inte rätt till ersättningar eller återbetalningar för förlorade eller stulna föremål. Vi rekommenderar användning av säkerhetskedjor på armband och försäkringsskydd är tillrådligt på alla värdefulla smycken. Allmänt slitage, missbruk och tarnering omfattas inte av garantin. Detta påverkar inte dina lagstadgade rättigheter.

Mina pandora smycken är skadade. vad ska jag göra?

Vi begär artigt att felaktiga eller skadade föremål som köpts från originalsmycken.com skickas till oss för vår reparationsavdelnings uppmärksamhet för bedömning. Vi rekommenderar att du kontaktar oss innan du returnerar varor för råd om rätt porto. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om hur du reparerar / byter ut och objektet kommer att skickas tillbaka till dig när bedömningen / reparationen är klar.

Kan mina pandorasmycken repareras?

Detta beror på det arbete som krävs och utvärderas på bedömning av en godkänd juvelerare.

Pandora erbjuder reparationstjänster, inklusive byte av klämmor, fastsättning av klämmor, lödarbete, re-threading of charms, avlägsna fasta pärlor och åtdragningsklämmor och klämmor. Vänligen kontakta oss för en uppskattning.

Om dina smycken ligger utanför garantin eller om det inte finns något inköpsbevis, kommer dessa tjänster till en liten kostnad.

Under vissa omständigheter kan det inte vara möjligt att reparera skadan.