Skötselråd för PANDORA Smycken

Äkta smycken ger varaktiga minnen och symboliserar oförglömliga ögonblick i ditt liv. Eftersom äkta smycken behålls i många år behöver de dyrbara metallerna, ädelstenarna och pärlorna underhåll och vård. Här är några nyttiga tips från PANDORA . Tipsen är enkla att följa och är skräddarsydda för dina äkta smycken.

SKÖTSELRÅD

Äkta smycken ger varaktiga minnen och symboliserar oförglömliga ögonblick i ditt liv. Eftersom äkta smycken behålls i många år behöver de dyrbara metallerna, ädelstenarna och pärlorna underhåll och vård. Här är några nyttiga tips från PANDORA. Tipsen är enkla att följa och är skräddarsydda för dina äkta smycken.

Guld och silver är mjuka metaller som slits vid användning. Detta gäller alla äkta smycken. Beroende på hur mycket de används rekommenderar vi att dina smycken ses över av en guldsmed minst en gång om året. Det är särskilt viktigt att lås, fattningar och lödningar kontrolleras.

Vi rekommenderar att kunderna tar av sig smyckena när de lägger sig, badar, utför hårt fysiskt arbete eller liknande eftersom detta utsätter smyckena för onödigt slitage. Garantin täcker inte normalt slitage.

Makeup
Undvik kontakt med makeup, krämer och parfymer. Kemikalierna i makeup, krämer och parfymer kan missfärga eller på annat sätt skada dina smycken.

Bad
Undvik att bära äkta smycken, i synnerhet smycken med pärlor, när du badar, duschar eller diskar.

Klor och saltvatten
Tänk på att smycken inte får komma i kontakt med klor eller saltvatten eftersom detta gör ytan matt och glanslös.

Pärlor
Undvik att utsätta dina pärlor för starka rengöringsmedel. Pärlor får endast rengöras med en mjuk borste eller trasa. Kemikalier baserade på basiska ämnen, t.ex. tvål, torkar ut pärlorna och gör dem matta.

Rengöring
Häll en gnutta milt rengöringsmedel i ljummet vatten och använd en liten, mjuk tandborste för att rengöra smycket. Tandborstar är särskilt bra för rengöring av mönstrade smycken, som annars kan vara svåra att få rena. Om det är svårt att få bort smutsen kan du lägga smycket i blöt i ljummet vatten. Tänk dock på att denna rengöringsmetod inte bör användas för att rengöra smycken med äkta pärlor.

Smycken som glänser
En putstrasa är mycket bra och får dina smycken att glänsa igen, om ytan har blivit matt. Den tar dock inte bort repor. Putstrasa kan köpas hos PANDORA eller hos din lokala guldsmed.

En årlig service
För det bästa underhållet är det en bra idé att få dina smycken undersökta en gång om året av en guldsmed.